Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2013. május 24., péntek

Kötéltárlat a Duna partján

Baján,  a Csodálatos Baja rendezvénysorozathoz csatlakozva, a Jánoska-eresztés kísérőrendezvényeként bemutatásra kerülő "A víz..." c. kötéltárlattal debütált csoportunk az idei megmutatkozásban.
A Bajai Hajómalom Egyesület felkérésére nyílt az egy napos tárlatunk, köszönet Csáky Eszternek a megnyitásért, a tartalmas szavakért.

Miért kötéltárlat?
Mert ha viszi, hadd vigye szárnyán a szél a jó hírt.....

...tajtékos hullámokat vetve a vízfelszínre...

...s mert természet adta és elemek által megérintett kiállításunk még nem volt.

Tavalyi közös munkánk témája a vízen úszó bárka volt, e ponton nyert értelmet a kép, hiszen a kísérőrendezvények sorában szereplő "Malmok a vízen" c. könyv bemutatójának szomszédságában berendezett kiállításunk összecseng a Hajómalom Egyesület törekvéseivel.

Idei munkánkat a víz ihlette, alkotói:
Andrási Rita
Dienes Zsuzsa
Forrainé Éva
Gál Hajnalka
Kissné Margó
Kovács Ilon
Körmendiné Kozári Ibolya
Maászné Zsuzsa
Mihalovics Mária
Pachné Szévald Rózsa
Reiner Rita
Révainé Erzsike
Sáriné Magdi
Szévald Miklósé Rózsa
Szőkéné Balogh Zsuzsa


A crazy technikával készült textilkép előlapjának összeállítását Sáriné Magdi végezte, a tűzés Kissné Margó munkája, az értékes befejező munkálatokat Gál Hajnalka jegyzi.

Molinó hirdette a Hajómalom Egyesület Mini-Skanzenjeit s a rendezvényeket, csoportunk ezzel a foltvarrt zászlóval kedveskedett a szervezőknek.
Az óriásfeliratot Andrási Rita tervezte és készítette, segítségére volt Kovácsné Rózsa Erika, Révainé Erzsike és Kovács Ilon.

Itt is megköszönöm a Sugovicák minden öltését, odaadását és munkáját, úszik a bárkánk! :)
A lehetőségért köszönet a Bajai Hajómalom Egyesület elnökének, Palik Verának és köszönet minden kedves látogató érdeklődéséért.

Reiner Rita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...