Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2014. december 5., péntek

Ötletbörze - ismét kedd

Sziasztok!

A keddi foglalkozásunk témája a karácsonyi díszek készítése volt, mindenki hozta, amit szeretett volna megmutatni, befejezni, vagy amihez segítséget várt valamelyik társunktól a készítésben.

A hangulat jó volt ismét, szeretünk összejárni és alkotás közben beszélgetni egymással, jó érzés, hogy a rohanó világban kicsit egymással foglalkozunk, együtt vagyunk, mindegyikünk úgy, ahogy éppen kedve tartja és ideje engedi.

A képek beszéljenek helyettem és Szőkéné Zsuzsi mondatai:


 
Klárika alkotás közben.....
..... és  alkotásaSzőkéné Zsuzsa múltkori munkája, és a tegnapi nap kézimunkája. Mit lehet kihozni a szekrényben lévő anyagokból? Eredmény ez lett.

Karácsonyi csillagok hungarocell gömb nélkül, a mű még befejezetlen, hiányzik a közepéről egy szép gomb, és szalag amivel felakaszthatjuk. Ezt mutatta Ilon.

Magdi köténye, amivel dicsekedett, de kérte, hogy fej nélkül fotózzam.

Rózsika munkája, eladásra szánja!


Györgyi tavasszal elkezdett táskája Mikulás ajándék lett számára.

Piroska múlt alkalommal elkezdett, és mára befejezett terítője.
Legközelebb, december 16-án megajándékozzuk egymást foltosmódra, már készülünk és nagyon várjuk!
Addig is mindenkinek szép munkákat és sok örömet kívánok alkotás közben, szeretettel, a Csoport nevében: Andrási Rita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...