Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2018. június 15., péntek

Ha június első hét végéje, akkor Máza

Kedves érdeklődők!

Kis késéssel ugyan, de itt egy beszámoló a június 2-ai mázai varrós napról, ahová mindig érdemes menni, Kovács Ilon írt és fotózott.


A Mázai Gyűszűvirág Foltvarró Csoport meghívására elmentünk Mázára. 
Csoportunkban ez a szó már szinte bűvölet. Tudjuk, hogy gyönyörű munkákat látunk, és olyan szeretetteljes fogadtatásban van része mindenkinek, hogy azt nem lehet máshol megtalálni.
A meleg fogadtatásra még rátett egy lapáttal a 40 fok. Nem fáztunk.

Első lépésként szép kitűzőt kaptunk, és utána szét is röppentünk üdvözölni az ismerősöket, megrohanni az elárusítókat, no meg a büfét.

A nagyterem már zsúfolásig megtelt mire odaértünk. Kétoldalt a falakon a foltkör munkái voltak kirakva. Több asztalnál apró munkák bemutatása folyt, készítéssel egybekötve, vagy csak szabásminta átadással. Ehhez a mázaiak nagyon jól értenek.  Ismét tele volt a színpad eleje tombolatárgyakkal, szebbnél szebb munkákkal. 

A gyönyörű foltvarrós könyvek láttán felmerült bennem a kérdés, hogy mennyi pénz kellene ide? Hogy lehűtsem hirtelen feltámadt étvágyamat, egy kicsit elmentem fotózni. Megjegyzem, Máza fotózás tekintetében is egy nagyon jó hely, de ez egy másik történet....

Azt gondolom, hogy a szavak helyett mondják el a képek mit láttunk. 















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...