Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2018. szeptember 29., szombat

A csodatáska



Fogadjátok szeretettel Kupszáné Ozvald Kati beszámolóját a szombati táskavarró alkalomról!


2018 nyarán is voltunk néhányan Faddon, Acélosné Magdi varrós táborában. 
A foltos kedvű lányok, asszonyok ilyenkor szívesen tárják a kíváncsi, de annál szakavatottabb varrós szemek elé legkedveltebb, frissen készített produktumaikat.

Így volt ez most is  Kiss Istvánné, Marika Mama pakolós táskájával. 
Csak álldogált a panzió egyik asztalának sarkán peckesen, ám cseppet sem hivalkodóan arra várva, hogy mi, nézelődők kézbe vegyük, felnyissuk fedelét, a cipzáras zsebekbe bekukucskáljunk, és csak ámuljunk, hogy mi mindent is képes elnyelni e csoda. 
Ez nem ám a mondás szerinti tipikus női táska, amelyben őskáosz uralkodik, nem! Kérem tisztelettel, ebben a Rend és a Fegyelem az úr. 
A varrós vagy egyéb hobbinak hódoló egyént, aki egyébiránt szívesen alkalmazná az úgymond beledobálós rendezési elvet, ez a csodatáska rendre és rendszerességre neveli. Minden apró vagy még apróbb nélkülözhetetlen kütyü is megtalálja a maga helyét benne. Számtalan zsebecske hívja és várja szorgalmasan lakóit, és a boldog tulajdonos nem hagy üresen egyetlen tasakocskát sem.

No, néhányan úgy gondoltuk ott és akkor, hogy ilyen csodaszatyor nélkül nem élet a varrós élet, hát nekünk is feltétlenül kell egy ilyen! A gondolatot tett követte, és szeretettel meghívtuk Mohácsról Marika Mamát és lányát, Árvainé Kiss Marcsit, hogy hozzák el tudományukat hozzánk is. 

A találkozóra szeptember 22-én került sor. Nagyon jó tanítók voltak, hatalmas türelemmel adták át tudásukat, és mi igyekeztünk szorgalmas tanítványok lenni. 

A nap végére már néhányan közülünk igen közel jártak a munka befejezéséhez, otthon csak finomhangolásra volt szükségük, hogy elkészüljön csodatáskájuk.
Köszönjük szépen a lehetőséget, élmény volt a két Marikával ismét találkozni és dolgozni!

KOK


És néhány fotó az alkalomról:



Marika Mama táskái















Poppné Zsuzs precíz munkája:




Maászné Zsuzsi színes táskája:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...