Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2011. november 22., kedd

Hatátralanul élménybeszámoló

Nagy izgalommal készültem a X. Határtalanul Fesztiválra és Kiállításra, mivel még soha nem voltam a Foltvarrók összejövetelén.
Ágikával viszonylag korán érkeztünk, így még elcsíptük a megnyitót, ami alatt megcsodáltuk Rita új szoknyáját, jó kabala volt, hiszen sikerült az elnökségi tagságba bekerülnie, aminek szívből örülök.
Jacqueline Heinz német foltvarró munkái előtt csak tátottam a számat, a szabad gépi tűzés egy olyan lehetőségét mutatta meg, ami nagyon tetszett, különösen a ruhákon alkalmazott motívumok voltak izgalmasak.
Miután átfurakodtuk magunkat Ágikával a tömegen, megnéztük a többi kiállított művet a különböző foltvarró köröktől, jó pár képet készítettünk, remélem ötletet meríthetek majd belőlük a további munkákhoz.
Miközben arra vártunk, hogy a tanfolyamok elinduljanak, muszáj volt egy kicsit vásárolgatni is. :-) Beleszerelmesedtem a gombokba, így vagy fél kilót vettem belőlük, most aztán lesz muníció a leendő táskákhoz és blúzokhoz.
A nyitott műhelyben megismerhettem a water-colour technikát Balogh Zsuzsától, innentől ez nagy fejtörést okoz nekem, mivel folyamatosan 5x5 cm-es kockákat kell majd készítenem, hogy ilyen meseszép táska vagy párna fedlapokat készíthessek.
Gelencsérné L. Klári origami karácsonyi díszt tanított nekünk, nagyon egyszerű és mutatós. Kosztelnik Edit miniatűr tájképeiből Ágika vett egyet, én nem vagyok az a hímző zseni, viszont Benkő Zsuzsa vasalós technikája annyira megtetszett, hogy a következő héten készített kis hátizsákhoz már ezt a díszítési módot használtam a fedlaphoz.
Szuper jó nap volt, remélem legközelebb is ilyen jól fogjuk magunkat érezni.


Horkics Angéla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...