Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2011. november 18., péntek

Mire jó a foltvarrás?

Újra kedd- foltvarrás-öröm. Mégis rosszkedvűen és késve indultam a találkozóra. Munkahelyem (amit egyszerűbben elmegyógyintézetnek hívok) néha megvisel. Útközben arra gondoltam: el sem megyek, annyira zaklatott vagyok, elrontom a  többiek hangulatát...de megérkeztem.
A helyiségben már szorgos munka folyt. Halk zsizsegés, szabásminták, anyagdarabok kavalkádja fogad, mindenki izgatottan rajzol, válogat. Egy másik világ. Most a legfontosabb, hogy miből készüljön Rita ötlete alapján a helyes és igen praktikus kis japán, házikó alakú kulcstartó!
Borongós hangulatom szertefoszlik, megszerzem a mintákat majd kedves barátnőm rongyoszsákját túrom és arra gondolok mennyire jó hogy tagja vagyok ennek a csapatnak. Már csak mosolyogva hallgatom a történetet miszerint a pszichiátrián terápiás céllal foltvarrnak. (Már tudom miért vagyok itt:-)) A jó társaság a lelkesedés az alkotás öröme majd' két hétig kitart. Addigra remélem mindenki elkészül a házikóval és a képeket is csatolhatjuk a bejegyzéshez.
Hajni

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...