Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2012. május 27., vasárnap

Drezdai tányér

Fotó a netről
Az újabb találkozó témája blokkvarrás: drezdai tányér. Szeretem ezt a technikát mert akár 1 blokkból is mutatós munkát készíthetünk: díszpárnát, asztalközepet stb. Az egyes darabokat a szivárvány színéből; 1 szín árnyalataiból összeválogatva de akár egy színből is készíthetjük mindenféleképp mutatós lesz az eredmény.
Varrtam már néhányszor drezdai tányért de mindig lekerekített véggel. Jó pap holtig tanul itt is bebizonyosodott mert most tudtam meg Csoki-Folt sablonját használva hogyan lehet csúcsos végű drezdai tányért varrni. Magamtól sose jöttem volna rá :-)
A témaválasztás azért is volt szerencsés mert nagy örömünkre új tagokkal bővültünk, így ezzel a blokkal ők is készíthettek egy saját művet. Összességében mindenki serényen dolgozott megfogta a fantáziánkat a lehetőségek tárháza.

Gál Hajnalka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...