Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2012. május 1., kedd

Kecskeméti foltvarrós találkozó


2012.04.28-án Kecskeméten jártunk az Erdei Ferenc Művelődési Házban megrendezett Foltvarró találkozón, mely kiállítással egybekötött volt.
11 fővel képviseltük a bajai csoportunkat.
10 órakor volt a megnyitó, ahol tájékoztatást kaptunk a napi programról. A szokásos módon volt lehetőség arra is, hogy vásároljunk anyagokat és kellékeket, varrógépet, stb. 
A napi programban szerepelt az is, hogy 2 társunk bemutatót tartott. Ilonka mama az articsóka technikát, Andrási Rita nyakkendőből készített neszesszert  mutatott be. Érdeklődő volt bőven, mert az asztalunk legtöbbször körbe fogták a kíváncsi szemek.
A kiállításon nagyon szép pályamunkákat láttunk, a csoportunkból kiemelném Andrási Ritát és Reiner Ritát, akik 1-1 pályamunkával pályáztak a kiállításra. Sajnálatos módon, a pályamunkákat, nem zsűri díjazta, hanem a közönség szavazata döntött. Gyönyörű munkák voltak, majd meg szólaltak a szépségtől, a mondani valótól. Ha ránézett valaki a munkákra, láthatta, hogy nem kis időt tölthettek a készítők el, rengeteg energiát fektettek bele, mire elkészült ez a munka.
Közönség szavazat szerint a Magyar Népmese címmel készült pályamunka lett a nyertes.
Andrási Rita munkája
Reiner Rita munkája
Találkoztunk régi ismerősökkel is. Orosházáról érkezett Végváriné Rehák Gizella, akit Dócziné Violáéknál a Babtista Egyháznál ismertünk meg , illetve találkoztunk vele először.
Nagybánhegyesről Marika, Edit, Manyi is ott volt, akiket Baján a tűző tanfolyamon ismerhettünk meg.
Gyönyörű táskák voltak, szinte minden résztvevő vállán lógott egy saját készítésű foltos táska és egymás munkáját csodálhattuk. Szebbnél szebbek voltak.
Tombola húzás is volt, aki vitt az kapott is valamit. Én Végvárinét húztam ki és így neki adhattam át az általam készített tolltartót. Majd az én nevemet is Végváriné Gizelle húzta ki, így egymást ajándékoztuk meg.
Lehetőség volt újabb kapcsolatokat kiépíteni, újabb foltvarró társakkal megismerkedni.
Bízunk benne, hogy jövőre szakmai zsűri dönt a pályamunkák felett.

Foltos üdvözlettel: Mihalovics Mária

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...