Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2012. június 27., szerda

Előkészületek

Ma ismét összejöttünk a Közösségi Ház egyik termében.
Zsuzsi ismerőse meglepett minket egy szatyornyi textillel, melyből a jelenlévők nagy örömmel válogattak. Ezúton is köszönjük!
Közben Rita beszámolt az ország különböző foltvarró csapataitól, és egyéni foltvarróktól érkezett levelekről, melyekben szeretettel küldenek textiltéglalapokat a július 12-ei lobogóvarrásunkhoz. Hálásak vagyunk mindenkinek  a szép szavakért, és az értékes küldeményekért, gyűlik a 999 darab! Köszönjük szépen Borcsa mamának, Kónya Klárának Villányból, Bojtár Leventének Budapestről, a Szénási foltvarró szakkör tagjainak, nevezetesen: Dimák Bélánénak, Szél Mihálynénak, Boros Istvánnénak, Kaczkóné Löwi Erzsébetnek, és Csermákné Drubina Teréznek, továbbá az Orosházi Foltvarró Egyesület tagjainak: Szász Jánosné Irénkének, Németh Antalné Marikának, Szikrai Magdolnának, Csizmadia Ferencné Évinek, Végváriné Rehák Gizellának, és Ráczné Fazekas Évának a dupla közreműködésért!
Az itt töltött idő alatt természetesen folytattuk első közös munkánkat, a nagymama virágoskertje technikával készülő bárkánkat, mindenki öltötte a darabokat, nézte az összhatást, és haladt a munka.
Rita beszélt még az augusztusban, Kecskeméten megrendezésre kerülő alkotói hétvégéről, melyen ő is részt vesz előadóként más neves foltvarrók mellett. Erről részleteket itt olvashattok.
Végül megbeszéltük, hogy jövő kedden ismét itt találkozunk a szokott időben, mert még sok a tennivaló a közös varrásunk előkészítése körül.
Gyereksarok
:)

1 megjegyzés:

  1. NAGYON ÖRÜLÜNK NEKI,HOGY MI IS HOZZÁ JÁRULHATTUNK A REKORD MEGDÖNTÉSÉHEZ!KÍVÁNUNK SOK SIKERT ÉS KITARTÁST S JÓ EGÉSZSÉGET A MAGAM ÉS A NAGYSZÉNÁSI FOLTOSOK NEVÉBEN. FOLTOS TÁRSAK.
    BARÁTI ÜDVÖZLETTEL:
    MÁRTI NÉNI,IBOLYA,ERZSIKE, ERZSI,ÉVIKE ÉS JÓ MAGAM:TECA

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...