Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2012. június 19., kedd

A szabadban varrás margójára

Nagyon jól sikerült programról számolok be, mindenki talált magának feladatot, megvalósult a terv: varrtunk a szabadban!
Összekötve a rendezvény varrós részét kicsiknek és nagyoknak, a Hétszínvilág játékműhely gyermekprogramokkal várta a fiatalokat, a szövés, csomózás, varrás technikáit is kipróbálhatták az érdeklődők.
Csoportunk a közös munkán dolgozott, melyet július 13-n nyíló, Sugovica látványvarrást követő  kiállításunkon fogunk bemutatni, és jótékonysági céllal készítünk; és egy titkos meglepetésen. :)
Előkerült a keresztszemes hímzés, készült jojó, textilvirág, fonaldísz, számos érdeklődő kapott kedvet elsajátítani, és elkészíteni saját díszét.
Megismertük a mélykúti foltvarró lányokat, köszönjük, hogy eljöttetek!
Kötélkiállításunk sikere és látványa messziről felkeltette az érdeklődést, amely helyi látványosságként számos kíváncsiskodót vonzott be a Déri kertbe.
Jó választás volt a helyszín, megközelíthető, szellős és hűs, ezen helyi adottságok jövőre is rendelkezésünkre állnak.
A szabadban varrás üzenete is célba ért, valódi világban éltünk kreatív közösségi életet, a sikerére való tekintettel gondolom, hogy beírta magát a bajai programok sorába, jövőre is varrunk a szabadban!
Köszönöm foltos társaimnak az aktív közreműködést, Baja Város Önkormányzatának, a Hétszínvilág játékműhelynek, és a Gourmand-service-nek.
Zárás előtti csoportfotó a részleges csapatról.

Reiner Rita

1 megjegyzés:

  1. Ez egy nagyon jó nap lehetett! Kívánok Nektek még sok ilyet! :) Krisztina

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...