Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2012. november 19., hétfő

                        Legyen szebb a karácsony


Közeledik az év vége, sok program és alkotás van a hátunk mögött de mielőtt mindenki a karácsonyfa mellé ülne még egy akció vár ránk.
December 9-én jótékonysági alkotónapot tartunk.
Az apropót a Waiblingeni kirándulásunk adta amikor sok más egyéb mellett szembesültünk azzal milyen helyzetben van a Vöröskereszt nálunk szemben testvérvárosunk ugyanezen szervezetével szemben.

Az alkotónap keretében várunk mindenkit aki szeretne segíteni úgy hogy közben apró ötleteket kap a karácsonyi készülődéshez.
Kis csapatunk már összeállította a mutatós de egyszerűen elkészíthető díszeket amelyek rövid idő alatt megvarrhatóak.
Cserébe a Vöröskereszt részére  tartós élelmiszert kérünk. Minden adományért tombolajegy jár a tombolanyereményeket a Sugovica foltkör biztosítja.

Hisszük hogy a sok kicsi tényleg sokra megy, és mosolyt csalhatunk a nehéz körülmények között élők arcára egy kis odafigyeléssel és jószándékkal.

A Vöröskereszt sok feladata közül talán a legismertebb a véradás. Következzen csoportunk vezetője akinek kijár a hónap hősnője cím :-)


Gál Hajnalka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...