Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2012. november 27., kedd

                       Vasárnap mackók születtek


A mackókészítő tanfolyam pont olyan szívmelengető és barátságos volt mint gyermekkorunk ölelgetni való kis barátai.


Mara nagy türelemmel és szeretettel vezetett be bennünket a macivarrás történetébe. Megtudtunk, hogy ez a természetben félelmetes vadállat hogyan lett gyermekek pajtása, alvótársa. Roosevelt elnök egy vadászat alkalmával nem volt hajlandó lelőni egy fához kötözött medvebocsot. A történet újságokban is megjelent és ennek hatására készültek az első játékok.


Csapatunk igen ügyes és lelkes tagokból áll, túl vagyunk már néhány kihíváson, de azt hiszem nem csak saját nevemben beszélek amikor azt mondom, voltak pillanatok amikor lehetetlennek tűnt, hogy az apró darabokból valaha is medve lesz.


De amint látjuk végül a macik -igaz legtöbbjük ruha nélkül- de elkészültek.


Sokat gondoltam a varrógépemre, miközben kézzel varrtam össze a darabokat, de Mara megnyugtatott, ezt csak kézzel érdemes varrni, így lesz szép és egyedi. Alig vártuk, hogy végre kitömhessük az apró karokat, lábakat és egyben láthassuk a művet.
Nem is gondoltuk mennyi apró fogás kell még mire macink szeme, orra, füle a helyére kerül...
Sokat nevettünk még rendezgettük a szemeket, füleket, szegény pára néha egérre, néha vakondra emlékeztetett de végül mindenki egy helyes mackógyereket vitt haza, amihez stílszerűen születési anyakönyvi kivonat is járt. 
KÖSZÖNJÜK MARA!


Gál Hajnalka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...