Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2012. december 2., vasárnap

Végleges helyén a zászlónk!

Év elején született az ötlet. Sokáig csak a fejünkben létezett. Majd elkezdődött a piros, fehér, zöld téglalapok gyűjtése. Sokan érezték magukénak a tervet, egyre csak gyűltek a blokkok határon innen és túlról. Majd elérkezett a nap amikor összegyűlt 51 foltvarró, hogy kézzelfogható valósággá öltse össze az apró darabokat.

Hatalmas munka, megelégedettség, öröm, felszabadultság érzés és a zászlónk rekorddá vált. Felemelő kiállításmegnyitó keretében került a közönség elé.


A halászléfőző népünnepélyen és az újbor fesztiválon még szélesebb körben került bemutatásra Baja lakosai és a városba érkezett vendégek előtt.


Elutazott velünk Waiblingenbe, így testvérvárosunk lakói is megcsodálhatták.


És most megkapta végleges helyét. A Bajai Polgármesteri Hivatal frissen felújított Türr István termében tekinthető meg, számos relikvia mellett.


Nagyon sok ember szívvel lélekkel segítette létrejöttét, mostantól azonban nem csak a miénk, reméljük minden bajai egy kicsit a sajátjának érzi.
A nemzeti színű zászló számos üzenetet hordoz: az összefogás, a hazaszeretet, a győzelem, az önzetlenség és a barátság üzenetét.
Fogadják olyan szeretettel amilyen szeretettel mi megalkottuk.


Gál Hajnalka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...