Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2012. december 4., kedd

Foltokból varrt alkotónap a rászorulókért!Nagy izgalommal és örömmel szerveztük meg alkotónapunkat mellyel az alkotás örömének átadásán túl a helyi rászoruló családokat is szeretnénk támogatni.
Szeretettel várunk mindenkit december 9-én vasárnap reggel 9-től a Belvárosi közösségi Házban (volt Tiszti klub).
Igazi karácsonyi hangulatban a Sugovica foltkör tagjaival készíthetitek el a következő karácsonyi dekorációkat:

diétás szaloncukor
almás-fahéjas illatú karácsonyi zsákocskák 
rénszarvas

Ezenkívül láthatjátok karácsonyi vonatkozású munkáinkat valamint lehetőség nyílik folt-varrott ajándéktárgyak vásárára is!
Tombolán való részvétel feltétele a lehetőségeitekhez mérten felajánlott tartós élelmiszer melyet a bajai Vöröskereszt helyi vezetője vesz át, majd a családsegítő központ közreműködésével kerül a rászorulókhoz. 

Íme egy kis ízelítő a nyeremények közül!Várunk mindenkit aki szeretne eltölteni velünk egy jó hangulatú tartalmas kreatív délelőttöt. Mindenki élményekkel, az elkészített apróságával és azzal a tudattal térhet haza hogy hozzátett egy picit ahhoz, hogy a segítségre szorulóknak is szebb legyen a karácsony.


Gál Hajnalka 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...