Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2015. június 14., vasárnap

Megnyílt a kiállításunk



"Öltések közt az idő..."

Sziasztok!
Fogadjátok rövid beszámolónkat kiállításunk előkészületeiről és a megnyitóról:

Elérkezett a számunkra annyira várva várt nap. 
Június 8-án délelőtt kilenc órakor a bajai Közösségi Házban hozzáfogtunk a kiállítás összeállításához, nagy volt az izgalom, tudtuk, hogy minden munkának helyet kell biztosítanunk és ügyelnünk kell a látványra, harmóniára is. 

Az előkészületek során több szempontot is figyelembe vettünk. Fontos helyet kell kapnia a meghívón szereplő közös munkának is. Menet közben aztán sikerült a színekhez igazodnunk. 

Ki-kihozta-küldte, amit szeretne bemutatni, ezeket a munkákat válogattuk színek alapján és indultunk a terem egyik végéből a kékekkel, zöldekkel, a másikból a drappokkal, rozsdásakkal, pasztell színekkel, majd a pirosakkal, rózsaszínekkel.

Nagyon jó hangulatban telt a terem berendezése, a vitrinek is megteltek lakásdíszítő tárgyainkkal, apró szépséges munkáinkkal.

Délre készen is lettünk.  Jó volt látni a sokféle munkát. Mindenki tehetsége, képessége alapján a neki kedvest tárgyait hozta a kiállítási anyagba, örültünk egymás munkáinak. 

Az egészben a legjobb az összehangolt munkánk volt és az, hogy mindent meg tudtunk beszélni egymással a kiállítás szervezése során.

Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, kisebb bajok mindig adódnak, de az élet már csak így hozza.

Egyre kell törekednünk: mindent meg tudunk oldani, a kiállítás létrejötte is ezt mutatja.

A lényeg számunkra az összetartozás, hogy tartsuk egymásban a lelket a nehéz időkben is.

A délután 5 órai megnyitóra sokan jöttek el, Jászberényi Matild textilművész méltatta kiállításunkat, nagyon hálásak vagyunk neki, hogy időt, energiát nem sajnálva végignézte azt a sok munkát, melyből a kiállításunk végül létrejött.


Ha kedvet kaptatok a kiállítás megtekintéséhez, tegyétek meg, íme néhány kép a kiállítási anyagból:








Összefoglalta: Kovács Ilon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...