Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2015. október 23., péntek

Virág körökből

Sziasztok!

E heti keddi találkozónkon Sáriné Magdi mutatott be egy nagyon szép díszítő elemet, melyet párna elejére, de akár táskára is varrhatunk:


A lépések  a következők:
szabjunk ki 10-10 db 14 cm átmérőjű kört
kétféle textilből, majd ezeket színt színre fordítva varrjuk körbe és az egyik színen vágott résen fordítsuk ki, majd vasaljuk őket meg.

Majd a körre rajzolt egyenes vonalak mentén varrjuk egymáshoz a köröket úgy, hogy először a belső a) jelű vonalon varrunk össze 2-2  kört, majd a b) jelű vonalon.
A kifordított körök
Összevarrjuk őket a berajzolt vonalak mentén

Alakul a forma

Margónak 9 db kör is elég volt a karikához

Katica karácsonyi mintás textilből dolgozott                                                    És néhány életkép a klubban:Következő alkalommal kétféle neszesszert varrunk majd.

Bejegyezte: ARita


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...