Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2015. október 1., csütörtök

Szeptemberi témánk: csíkokból blokkok

Sziasztok!

A keddi találkozónkon Kissné Margó mutatta meg, amit Acélosné Magdinál készített Faddon. Nagyon érdekes ez a technika, mert ugyanabból a két csíkból két eltérő blokkot kaphatunk.

A készülő blokkokhoz össze kell varrni egy 14 cm széles mintás és egy 5 cm széles egyszínű textilcsíkot, szétvasalni, majd a megfelelő módon háromszögeket darabolunk a páros csíkból.

Mivel a háromszög derékszögű, a vágás miatt kétféle háromszöget fogunk kapni, ezeket forgatjuk  és varrjuk össze külön-külön, így a végeredmény kétféle blokk lesz:

Kicsi szélforgók a találkozási pontokon

Nagy ikszek

Néhány kép a foglalkozásról:Marika mutatja az új utazótáskáját


Györgyi csodás iránytűje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...