Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2017. május 15., hétfő

MÁJUS 14-E, "VARRÓSVASÁRNAP"

Kedves Érdeklődők!

Már gyakorlatilag bármely nap lehet varrós, legalábbis, ha rajtunk múlik. :)

Most egy olyan varrósnapról számolunk be, melyen Gombocz Ági oktatott bennünket a szabadgépi tűzés technikájára.
Fogadjátok szeretettel egyik tagunk, Révainé Erzsike lelkes beszámolóját, valamint néhány tagunk véleményét, kedves szavait:

"Részemről nem volt zökkenőmentes a tűzős napra való felkészülés. A frissen  beszerzett kukacolótalp ugyanis nem passzolt a gépemre. Hívtam ARitát, aki azonnal segítségemre sietett és mindent megpróbált annak érdekében, hogy új talpat szerezzünk. Közben Magdi felajánlotta, hogy kölcsön adja az ő tűzőtalpát, hátha jó lesz nekem és szerencsére jó is lett a gépemre.  Ezúton is köszönöm  Magdi!!! :)  Így végre készenállt a gépem a tűzős bevetésre.

Nagy izgalommal és kellő félelemmel vártam a vasárnapot, hiszen még soha nem tanultam tűzni. A több profi társam mellett én a kezdő.....

Megérkezett Gombocz Ági, aki egy nagyon kedves, aranyos, nyugalmat, szeretetet és biztatást árasztó előadó és oktató,  így a félelmem kezdett elszállni.

Ági rengeteg új információt osztott meg velünk a nap folyamán, úgy a cérna minőségével, a tű állapotával, az anyag kiválasztásával, a tűzéssel és a varrógéppel kapcsolatban.  Csak úgy ittuk a szavait, a sok-sok jó tanácsot, amivel elhalmozott bennünket.

Először sok mintákat rajzoltunk, amit a jövőben megpróbálunk a gyakorlatban is kisebb-nagyobb sikerrel alkalmazni. Elérkezett a gépi gyakorlás ideje, hát... elég érdekes vonalakat, formákat, köröknek nem nevezhető mértani testeket  alkottunk, de igen nagyon nehéz szép kerek formát, ívelt virágszirmot, vagy éppen egy csigát felismerhetően letűzni. De nem adtuk fel, mindenki szorgalmasan gyakorolt és lassan kezdtünk valamennyire belejönni. Közben hol egy tű tört el, hol a cérna szakadt el, vagy éppen kifogyott az alsó szál.


Munkánk közben Ági dicsérő szavai nagyon jól estek, de  kritikáit is szívesen fogadtuk, hiszen ebből tudunk tanulni. A tanfolyam ideje alatt Ági végig köztünk sétált és amikor  kellett, azonnal segített nekünk. Bármi kérdésünk volt, ő mindig szívesen válaszolt azokra.

Közben a szomszéd teremben sablonokkal, hasznos varrós kiegészítőkkel teli rögtönzött bolt nyílt számunkra, ahol jobbnál jobb és praktikusabb dolgokat láthattunk és vásárolhattunk. Ildikótól csodaszép táskafülekkel készült, ezekből is válogathattunk. Pihenés, felüdülés és kihívásképpen pedig Ági szebbnél szebb elkészült munkáit csodálhattuk meg. :)

Fáradtan, de nagyon büszkén vittük haza a számunkra oly értékes általunk elkészített egyedi  mintadarabjainkat.

Jó hangulatú, nagyon szép nap volt! Örülök, hogy  a csoport tagja lehetek! Üdvözlettel: Erzsi"

Ági körül...

... itt is, vidámak vagyunk, azt hiszem készülnek a csigák :)

Poppné Zsuzsi egyik remekműve

... és a másik

Igen, megy ez, megy ez Klárika!!!

Ági gépe kicsit rosszalkodott, de aztán oktatói gépet kapott....

Margóka mintái is alakulnak

Móni is örömmel jött közénk, a nemezelés a kedvenc tevékenysége és most már ez is :)

Ági mintái...

... és még

...és még

 Beszélgettünk is

Csilla is gyakorol

Erzsike is felbátorodott :)


Kovács Ilon:
Gombócz Ági  oktatása sokunknak nagyon jókor jött. Türelme, és tudása a témában maximális.
Maradandó élmény lesz a mai nap, és bízom benne, hogy sok gyakorlással mindenkinek menni fog a technika. Kösznöm a mai napot!


Poppné Zsuzsa:
Sokkal jobb volt mint gondoltam. Igyekszem meghàlàlni azzal, hogy sokat gyakorolok és bebizonyítom, hogy igenis meg lehet tanulni ezt az ördöngõsnek hitt dolgot. Köszönöm még egyszer. Most kezd üllepedni a  dolog. Puszi mindenkinek.

Sándorfiné Katica:
Nagyon jó és hasznos volt a mai nap,  ha a talpak nem is lettek jók de az összefogásunk mi mindenre képes !!!!!!!!! Köszönöm Katica

Gunics Klára:
Én is csatlakozom, és igyekszem minél több gyakorlással megköszönni ezt a kellemes napot! Nem biztos, hogy kukacolásból a népművészet mestere leszek ,de megteszek minden tőlem telhetőt!!!! Köszönet, üdv Klára

Kristóf Ági:
Gombócz Ági igazi profi, szép, amiket csinál. Látszik, hogy szereti azt amiről beszél, ért is hozzá, hiteles. Látszik, hogy szívügye az egész történet.
Szóval kiváló nap volt -  más mint a múltkori, ha kérhetem legyenek még ilyen napok. Olyan sok nem fér bele, mert mindenki háziasszony, a férjek és a család nem mindig tolerálja ezt szívesen, de jó feltöltődés és ez mindenki javára válik!

Nagyné Drapkó Mónika, nemezelő és örömvarró:
Jó volt nagyon a tegnapi nap, köszi hogy mehettem....sokat tanultam....jól éreztem magamat. :) 

Apró ajándékkal is megleptük Ágit és Ildikót is, ezért is és a fotókért is köszönet Ilonnak!

Hát ennyi, de jó nekünk!!!!!!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...