Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2017. május 4., csütörtök

MÁJUS 2-a, "VARRÓSKEDD"Végre tavasz!

Fogadjátok szeretettel Kovács Ilon beszámolóját a keddi foglalkozásunkról:

Amilyen színes volt a mai nap, a mi délutánunk is olyanra sikeredett. Többféle teendőnk volt.

Programunk, a Sugovica Foltkör zászlónk munkáinak előkészítése volt.
A zászlónk színei igazodnak a Baja város zászlóknak színeihez, tehát sárga és kék színű anyagokból állnak.

A zászló tervezése már a korábbiakban megtörtént, Nagyné Rózsahegyi Csilla készített több tervet is, melyből a mindenkinek tetszőt választottuk ki. A bírósági lépcső blokkot választottuk, mint foltvarrós motívumot ehhez a munkához, eszerint készültek el a papíronvarrt sablonok is.
Így a mai napon a szabás, és a varrás folyamatának egy része történt.

A blokkok varrása méretük miatt sok figyelmet igényelt, s a kezdés sem történt zökkenőmentesen, de alapos próba nélkül semmi nem megy. 
A munkánk megosztás miatt néhányan a zászló témával foglalkoztak, mások a szívpárnák szabását, ill a töltelékanyagok előkészítését végezték. Hamarosan ezekre a párnákra ismét szükség lesz. Az érsekcsanádi foltkörrel összefogva támogatjuk a mellműtött hölgyek gyógyulását ezzel a párnával.

A munkákról néhány kép:

1. Sáriné Magdi csíkokat szab a Sugovica Foltkör zászlójának a papíron varrásos technikával készülő szegélyekhez:2. Andrási Rita a sablon alapján a zászló fő elemét szabja:


 
3.  Maászné Zsuzsi szorgalmasan dolgozik  a francia zászló elemeinek összevarrásán:

4. Zsuzsi és Sáriné Magdi duója. Jó volt nézni élnék beszélgetésüket a munka közben...a munkát befejezni Magdi vitte haza, reméljük legközelebb rávarrhatjuk az utolsó elemeket, a léctartó részeket is:

5. Kovácsné Marika a Sugovica zászlónk blokkjának varrása közben:

6. Első darab a Sugovica zászlóhoz - Poppné Zsuzsi munkája:
7.  Ezen az igazi napsütéses napi délutánt Kupszáné Kati baglyocskái színesítették.Mindannyian megcsodáltuk és megsimogattuk ezeket a kedves madárkákat: 8.  Tépéscsinálók, no nem Munkácsi Mihály festménye, de a Klubtagok a szívpárnához készítik elő a tömőanyagot, ez is fontos része a munkának:


Legközelebb ismét a zászlókkal foglalkozunk és tervezzük a szívpárnák befejezését is.

Alkotó szép napot kívánunk Mindannyiótoknak!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...