Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2017. április 11., kedd

ÁPRILIS 4-E, KEDDI ALKALMUNKMég mindig a húsvét jegyében....

Fogadjátok szeretettel Kovács Ilon beszámolóját a varrós délutánról.

A keddi napunk programja igen „kötetlen” volt. A meghirdetett téma ismét a húsvét jegyében történt, és nekünk tetsző ajándékok készítése volt.

Amikor valami szabadon választott téma, akkor széles a skála. Megmutatjuk képekben, mivel is töltöttük az időt.


Révainé Erzsike kérésére Kovácsné Marika megmutatta a kéder zsinór bevonásával készült kosár készítését. Jelen esetben a kéder zsinórt két összefogott műanyagzsinór helyettesített, de így is tökéletes volt:


 
Gunics Klári hamisítatlan nyuszi mintás húsvéti kosarakat készített.Pooppné Zsuzsi ízelítőt mutatott a készülő munkájából.  
Sáriné Magdi befejezte a szép tulipán mintás faliképét.


 

Kupszáné Kati ízlésesen összeválogatott anyagokból tojásokat vont be (sajnos a kép kissé homályosra sikerült...)Nóri, az aprólékosabb megoldást választotta, és articsóka technikával dolgozott. Czughné Zsuzsi filcből nyuszi figurákat varrt.Kovácsné Marika fájdította a szívünket, mert új virágmintás táskát hozott, amit majd egyszer megvarrunk. Dienes Zsuzsa formabontásként a gobelin képét öltögette. Sajnos erről nem készült fotó.

Így átnézve a keddi napot, olyannak tűnik, mintha alig csináltunk volna valamit. Pedig emberi vonatkozásban nagyon jó volt. Mindenki örömmel jött, és jó volt látni, hogy örültünk egymásnak.

Csemegénk ma Sáriné Magdi finom édes süteménye, és Matild néni igazán tavaszias medvehagymás pogácsája is remek volt. 

Ünnepek után találkozunk legközelebb, és sok munka vár ránk, ezek részleteit beszéljük meg majd a következő találkozónkon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...