Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2017. március 27., hétfő

MÁRCIUS 21-E, KEDDI TALÁLKOZÓNK

Fogadjátok szeretettel kis összefoglalónkat Kovács Ilontól a keddi alkalmunkról:
Valahogy nehezen indult a délután, Matild néni pazar sütije sem tudta a lelkesedést felizzítani.
Úgy tűnt, mintha az évszakváltás kicsit befolyásolta volna a lendületünket. Hívjuk csak tavaszi fáradságnak, aztán gyerünk előre!

A foglalkozás elején megbeszéltük, hogy ebben a félévben – július végéig – milyen feladataink lesznek még, mikor tartunk varrós napot, hogyan készül a saját zászlónk és mi lesz majd a júniusi kiállításunk anyaga, szóval volt miről beszélnünk.

Nagyné Rózsahegyi Csilla, és Gunics Klára rövid élménybeszámolót tartott a pécsi varrós napról, erről olvashattok az előző bejegyzésben.

A húsvéti kosárka készítését Sáriné Magdi mutatta be. A nagy figyelmet kívánó munkát Kristóf Ági szép színes textilekből állította össze, természetesen Magdi instrukciói alapján.

Az elemek vasalása...

 
Révainé Erzsike már a kész kosárral érkezett. A képen Matild néni tanulmányozza a kosárkát:


Matild néni Erzsike és Magdi kosaraival
 

Sáriné Magdi megmutatta a tulipános terítőjét.  Szép tavaszi színeket válogatott össze:
 
A Függönyvarázs Függönyszalontól egy tekintélyes méretű anyagdarabokkal teli zsákot kaptunk. Számunkra ez igazi csemege. Az ilyen ajándékok mindig jókor jönnek. Ezúton is köszönjük, és biztos szép dolgokat készítünk majd a sokféle textilből.


Következő alkalommal is a húsvéti ünnep köré tervezzük a készíteni valókat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...