Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2017. július 28., péntek

A szezon vége

Sziasztok!

Megvolt a két utolsó keddi foglalkozásunk, és ma leszedtük a kiállításunkat.
Egy időre, szeptember elejéig elköszöntünk egymástól, ahogy a Magdi fogalmazott, az utolsó foglalkozásokon "a szánkkal varrtunk".

Néhány fotó azért azt bizonyítja, hogy nem csak azzal:Még a Vodicai Levendulásban Csilla ötlete nyomán ezek a blokkok készültek. Most jöhet majd a keretezés, és a felület hímzése, díszítése....szeptemberben.
Majd mutatjuk!


Klári a Marika által tanított tekert rózsáin dolgozik, és közben lehet beszélgetni is.
Unokája nagyon figyel. :)
Ágink rózsasora, és gyöngyökkel díszítve. Ebből bizony táska lesz!

Az én rózsás táskám jó nagy pakolós lett, öröm volt varrni.


Erzsike és Csilla a Magdi által tanított keretes táskájukat hozták, frissen a varrógép alól!
A háttérben egy csipkés kollázs - Klári kapta az argentani csipkeverők vezetőjétől, Anitától - és felajánlotta a csoport részére, köszönjük szépen! 


És végül de nem utolsósorban kaptunk Esztertől egy kis meglepetést, nagyon köszönjük!Mindenkinek kellemes nyarat, jó pihenést és sok csodás alkotást kívánok szeretettel:
ARita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...