Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2018. december 7., péntek

TÁSKÁT VARRTUNK MARIKÁVAL

November 20-ára kanyarodnék vissza....

Kovácsné Marikánk még régebben mutatott egy táskát, amit ő varrt a nyár vége felé, Gabi lánya segítségével. A mintát itt is megtalálhatjátok:

www.stoffwerktaunus.de

De nekünk szerencsénk volt Marikával, hiszen sokkal jobb élőben és együtt varrni, mint bármilyen leírás, vagy videó alapján.

Marika előrelátóan lediktálta a szükséges hozzávalókat, méreteket, mit mivel steppeljünk otthon, mekkora a cipzár, a zseb a bélés, stb.

Így a gyakorlottabbak már otthon előkészültek a közös varrásra.

Sok új tagunk is lett ettől az évtől. Nekik inkább azt javasoltuk, hogy a keddi foglalkozáson szabjanak mindent, hisz még nem rendelkeznek kellő rutinnal az otthoni előkészítésben. Na de hamarosan ez is menni fog nekik is, biztos vagyok benne!

Szóval eljött a kedd és Marika körbejárt, adta az instrukciókat, segítette a kezdőket és a haladókat is.
Persze ne gondolja senki, hogy nem kellett bontani! De kellett! Sebaj, kitartóan dolgozott a csapat, mindenki a saját iramában, sebességében.

Marika pedig fáradhatatlanul segített mindenkit.

Íme néhány fotó az alkalomról és az elkészült, igen trükkös fazonról... köszönjük Marika a türelmedet, odafigyelésedet!


Marika táskája






Katica elkészült


 

Közben a lányok, Ági és Ilon ajándékokon dolgoztak: a Szent László ÁMK mindig szeretettel lát bennünket szombati varrós napokra, az idén az egyik osztályt ülőpárnákkal lepjük meg...




Ilon táskája


Balról jobbra: Gunics Klári, ARita, Poppné Zsuzsi táskái sorakoznak...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...