Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2016. december 19., hétfő

2016. december 13.Foltvarrós évzáró

Kedves Érdeklődők!
Fogadjátok szeretettel Kovács Ilon beszámolóját ez évi utolsó találkozónkról:


"Még ilyen sem volt, nem mintha nem zártunk volna évet, hanem a program most alaposan módosult.
Szinte mindenki korábban jött, mint a meghirdetett öt óra.   

Csilláék már beüzemelték a vetítéshez szükséges gépezetet.  
Ki-ki elővette a süteményt, amit hozott, és álltak az asztalon az ajándékcsomagok. 
Azt hittem, hogy korán érek oda, és meglepetésként felkerülhetnek a szalvéták és a gyertyák az asztalra, de ehhez elkéstem. Talán így jobb is volt, mert mindent közösen tudtunk megcsinálni.
A hangulat felszabadult volt, és várakozással teljes.

Amikor Sáriné Magdi a férjével megjött, és óvatosan letették a „csomagot” nem bírtam ki, megnéztem. Gyorsan letakartuk, hogy más ne lássa.

Vetítéssel kezdtünk. Csilla és Gunics Klári voltak a nyáron Budaőrsön foltvarrós kiállításon, az OFF-on. 
Remek képek készültek. A képeken jól látszott a téma, a technika, ezeket közösen megbeszéltük.

Ezt követően ARita javasolta, hogy mindenki írja le, hogy 2017-ben mit szeretne a foltkörben megtanulni. Kis lapok kerültek kiosztásra, és utána bekerültek egy dobozba, hogy átaludják az ünnepeket, és jövőre újjáéledjenek.

Azt hiszem, hogy az ajándékvárásnak mindig van valami különös hangulata, nálunk is így volt.  Egymás után kerültek átadásra a meglepetések.  Volt olyan, hogy azt a nevet húzta a dobozból, akit tavaly, vagy egymást sikerült kihúzni. Megvártuk a csomagbontást, és szerintem mindenki gyűjtötte a későbbiekre az ötleteket.Hogy még érdekesebbé tegyük az átadást, a kihúzott név helyett pár szót kellett mondani arról a társunkról, akit kihúztunk. Hát voltak nevetések, találó szavak, és további örömködés.

És végre elérkeztünk a nap fénypontjához. Lelepleződött a külön asztalon álló csomag, a meglepetés   - előkerült a Foltvarrósok tortája. Komolyan, mint a gyerekek, csodálattal nézte mindenki.

Meglepetés!!!!!!!

 
Kovácsné Marika nagy rutinnal szeletelte fel a tortát. Kinek asztallap, kinek spulni, cérna, gomb, gombostű, vagy olló jutott.  Közben mindenki poharába pezsgő is került, persze csak „KÖLYÖK”.

Nagyon jó volt a hangulat. A képeket itt megnézhetitek:

 https://get.google.com/albumarchive/102793329159685831604/album/AF1QipMCJKVWdFV5oWjaxLBF7Mrb1_hNS98U9R3-fAnI?source=pwa&authKey=CO6lsobUytGusQE

Ezzel a szép hangulati emlékkel kívánok mindenkinek nagyon szép Karácsonyi ünnepeket, és egy egészséges Boldog Új Esztendőt!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...