Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2017. október 27., péntek

Két kedd, október 10-e, és október 24-e

Sziasztok!

Két foglalkozásunkról készült a beszámoló, fogadjátok szeretettel Poppné Zsuzsi sorait.
A fotókat Kovács Ilon készítette. Örülök mindig, ha aktívan részt vesznek tagjaink a blog alakulásában, köszönet érte NEKTEK!
A mai összejövetelünk is a szokásos módon jó hangulatban telt. 
Ugyan nagy dolgokat nem alkottunk, de néha ilyen délután is kell, amikor élményt, tapasztalatot cserélünk.
Ma is kíváncsian nézegettük hogy ki mit varrt otthon az elmúlt találkozásunk óta. Előző kedden Sáriné Magdival a zsenília technikát tanultuk, ennek kapcsán hozták a szorgalmas tagok az elkészült munkáikat:

Margó nagyon klassz nesziket készített:


Ilon az alábbit gondolta munkájáról: "már látom, milyen jó szolgálatot tesz a zsenília technikával készült fogantyúm, ha veszem ki a sütőből a csülök pékné módra című menüt!" :)


Matild néni párnát készített - képet hamarosan pótolunk.... 

Magdink megmutatta, hogy érdemes különböző mértani vonalakkal dolgozni és sokféle minőségű anyagot rétegezni egymás alá...

Első napirendünk egy tájékoztató volt - megbeszéltük, hogy az év hátralévő részében mikor tudunk összejönni és miket szeretnénk varrni, és milyen feladataink vannak még.

Október 14-én varrós csapatunk  jó néhány tagja részt vett az érsekcsanádi keresztény foltvarró napon. Megbeszéltük hogy itt mindenki mást varr és majd átadjuk egymásnak a szerzett tudást szabásmintákat. Én izgatottan vártam Klárika és Ilon által készített táskát. Nagyon nagy sikere volt a táskának, így meg is beszéltük hogy legközelebbi varrós napon Ilon megtanítja nekünk.

Hiányzott nagyon a mindig velem szemben ülő Katica és mellőlem Kovácsné Marika - tudjuk, családi okok miatt nem tudtak jönni, de akkor is hiányoztak....

Ők is nagyon ötletes munkát készítettek Csanádon amit reméljük legközelebb bemutatnak, és  meg is tanulhatjuk Tőlük.

A mai napon még részesei lehettünk egy nagyon érdekes előadásnak amit egyik tagunk, Nóri tartott. Nóri elvezetett bennünket a színek világába. Bemutatta a színek hangulatát hatását. Számomra érdekes volt, amit Nóri mondott: ha minden színt összekeverünk akkor szürkét kapunk.
Itt szeretném megköszönni Kupsza Nórinak a lelkiismeretes pontos felkészülést.
KÖSZÖNJÜK  NÓRI!


A mai napon terveztük még a saját kitűzőnk megvarrását amit Margó előkészített. Volt, aki elkezdte de én hazavittem és otthon pillanatok alatt megvarrtam papírra varrás technikával, amit én egyre jobban kedvelek.
Befejezésül szeretném megjegyezni hogy Matild néni sütije és pogija most is nagyon finom volt. Köszönjük  Matild néni!

Poppné Zsuzsa

Még egy dolog amit érdemes lesz varrnunk majd tavasszal - Körmendiné Ibolya dolgozik otthon és valami számunkra is új szépséget alkot Gombocz Ági 60 fokos sablonjával, íme az előzetes, és nagyon várjuk a folytatást! Hajrá Ibolya! :)


ARita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...