Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2018. október 12., péntek

ERRŐL SZÓLT AZ E HETI KEDD

Fogadjátok szeretettel Kovács Ilontól a keddi foglalkozásunk beszámolóját!


Néha összejönnek a dolgok.
Biztosan a jó idő is kedvezett a mai találkozónak, mert nagyon sokan voltunk. Örömünkre a négy új tagunk lelkesen csatlakozott a mai napra is.

A mai „feladatot” Révainé Erzsike vezényelte.
Kihúzhatós telefontartó varrása volt a feladat.
De…előtte még beszámolót hallgattunk meg Andrási Ritától aki a Magyar Foltvarró Céh varrós hétvégéjén volt Algyőn. Sok új technikát sorolt fel, amit tanultak, első hallásra bonyolultnak tűntek, de majd a gyakorlatban bízunk, úgy egyszerűbbé válik. Lesz mit tanulni!
A mohácsi varrós hétvégéről szóltam néhány szót, hiszen bővebben már az előzőekben beszámoltam.

Haladjunk, lassan Erzsike is szóhoz jutott, és elkezdődött a varrás. Úgy tűnt mindenki jól felkészült, és kezdtek zümmögni a varrógépek. Ez a kéttenyérnyi textil alaposan próbára tette a figyelmet, mert hol ide, hol oda kellet varrni a kellékeket. Persze én újraterveztem az egészet, meg is lett a következménye, sokkal bonyolultabb lett, és nem is olyan szép, mint a többieké. Majd a következő jobb lesz!

Szóval szerintem Erzsike az asztalok körül legyalogolta a maga 5-6 kilóméterét, míg mindenkihez többször odament. Türelmesen bírta, köszönet érte. A magyarázatok érthetőek voltak, és nagy türelemmel viselte a szólításainkat.
Ezen a délutánon sokan varrtuk a telefontokot, de voltak, akik a korábban félbe maradt fémkeretes tárcáikat fejezték be.

A bemutató asztalkán kis kiállítás mutatta az elkészült munkáinkat, erről fotók is készültek.
Természetesen „részletek hangzottak el” a mindig varázslatos érsekcsanádi varrós napról, ami szombaton lesz és amit már nagyon várunk.

Felsorolásra került miket is kell hozni, és aki először jön, az se ijedjen meg, mert nagy szeretettel fogadnak mindenkit, és lesz segítség a kínálkozó munkák megvarrásában.

Nyomatékosan megemlítésre került, hogy a teli pénztárcát senki ne hagyja otthon szombaton.

Ennyi volt, ezen a perzselő október 9-ei napon….

És a fotók az alkalomról:




















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...